Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně
Diskuze k článku: Prodeje PC výrazně klesají
10.7.2015, Jan Pánek, aktualita
Byly zveřejněny výsledky prodeje počítačů za druhý kvartál letošního roku. Napříč celým polem klesají prodeje, což se znatelně odrazilo i v celkových prodejích, jaké jsou příčiny poklesu prodejů PC?
Astrell (2) | 10.7.201519:39
Od serveru ­"Svět hardware­" bych čekal trochu serioznější článek, a hlavně dodržování terminologie. PC neboli personal computer je totiž zaběhnuté označení pro ­"stolní­" počítače s operačním systémem Windows nebo Linux. Pro všechno ostatní, tedy zejména notebooky, laptopy, tablety, ale také veškeré výrobky Apple i všechny ­"stolní­" počítače MAC atd se termín PC nepoužívá! Pokud se tedy bavíme o prodejnosti veškeré ­"výpočetní techniky­", neměl by titulek ani článek obsahovat výraz PC! Spojení výrazů PC a Apple je prostě nesmysl :­) Stejně tak Lenovo atd pokud vím vůbec nedělá stolní počítače, ale pouze notebooky, které ale nelze označit jako PC!
Odpovědět3  0
Predator5552 (14) | 10.7.201518:42
Asi je myšlen prodej celý PC.
Pokud se kouknu do svého okolí tak neznám nikoho kdo by si koupil hotové PC od HP, Delllu atd.

Drtivá většina si PC nechá složit a nebo si koupí již složené např. od CZC Alfy atd.

Takže že klesá prodej PC vlastně nic neznačí a je to úplně irelevantní!!
Odpovědět2  0
pidalin (1502) | 10.7.201520:00
To by mohlo bejt ale potom nelze říct že prodej PC klesá, jenom stoupá PC gramotnost takže už si lidi nekupujou ­"značkový­" sestavy ale sestavěj si radši sami něco slušnýho nebo si to nechaj udělat od někoho kdo tomu rozumý. Ty ­"značkový­" sestavy jsou strašný vraky a často i o 2 generace zastaralý a ještě furt to prodávaj, fuj.
Odpovědět0  1
sstoklas (8) | 11.7.20155:49
Ten clanek se tyka globalni prodejnosti, tedy nakupy korporatnich zakazniku a ne ojedinelosti, ktere zminujete. Pro doma si stavim pocitac jiz vice nez 20 let sam. Ve firme si to nedovedu predstavit :­-)
Odpovědět0  0
pidalin (1502) | 11.7.20157:05
Když u nás v práci kupovali CNC stroj asi před 7 lety tak tam byla ňáká pixla od výrobce co ten stroj řídila, to odešlo asi po 2 měsících ­(ňáký Lenovo to bylo myslim nebo co­) pak to teda vyměnili a po čase to odešlo znova, nakonec jsme si ve firmě vydupali vlastní stavbu PC tak jsme si sestavili PC pro nepřetržitej provoz a běží už asi 5 let nonstop v nepřetržitý výrobě a prašnym prostředí. A když myslim nonstop tak kromě štědrýho dne fakt nonstop protože to je nepřetržitá výroba 24 hodin denně. Takže asi tak.
Odpovědět0  0
pidalin (1502) | 11.7.20157:08
Jinak nechápu proč je problém ke stroji za několik milionů dát pořádnej počítač kterej ho bude ovládat. Těch pár tisíc se přece v ceně toho CNC stroje ztratí, tak proč tam dávaj kupovaný sestavy místo stavby vlastního stroje kterej přežije bez vypínání několik let? Protože normální hotový sestavy tohle nezvládnou ať je na tom nálepka DELL, HP, Lenovo nebo cokoliv jinýho. Oni tam nedaj ani ventilátor na odsávání tak jak ty počítače můžou dávat na řízení CNC stroje na kterym závisí celá výroba? Nechápu.
Odpovědět0  0
ryohazuki007 (32) | 10.7.201517:39
to je taka kravina ...
Odpovědět0  0
pidalin (1502) | 10.7.201516:35
Prodeje PC klesají... Kde? všichni kolem mě furt něco kupujou, grafiky, procesory, SSDčka a tak dále a když vlezu do Alzy tak mi nepřipadá že by prodeje PC klesaly, těch lidí co si odnášej ňákou grafiku je tam fakt hodně.
Odpovědět0  0
coremar (432) | 11.7.201519:26
Nojo, jenomže grafická karta není PC. Tady se spíše hovoří a hotové sestavě. Myslím, že kdyby do toho zahrnuli prodej PC komponent tak by ta statistika byla úplně o něčem jiném.
Odpovědět0  0
Zajímá Vás tato diskuze? Začněte ji sledovat a když přibude nový komentář, pošleme Vám e-mail.
 
Nový komentář k článku
Pro přidání komentáře se přihlaste (vpravo nahoře). Pokud nemáte profil, zaregistrujte se pro využívání dalších funkcí.